معیارهای استخدامی شرکت را بهبود میبخشد: وقتی میخواهید فردی را استخدام کنید، چه معیاری به غیر از سابقهی کار و مدرک دانشگاهی دارید؟ آیا میدانید چه درصدی از دانشجویان، در رشتهای مدرک گرفتهاند که علاقهای به آن رشته نداشتهاند؟ آیا چنین فردی با علاقه لازم کار خواهد کرد تا بازده شرکت را بالا ببرد؟ واقعا نمیتوان معیارهای دیگری برای استخدام پیدا کرد تا استخدام افراد در جهت پیشرفت شرکت باشد؟ هر شرکتی از سه منبع سود کسب میکند، اولین منبع حداقل هزینه در تامین مواد اولیه است، دومین منبع بازده بالای کارگران است و سومین منبع قیمت محصول است. از آنجایی که قیمت منابع اولیه و قیمت محصول که در بازار رقابتی عرضه میشود تقریبا ثابت است و شرکت نمیتواند مانور زیادی روی آنها بدهد، کسبیار توجه زیادی روی منابع انسانی میکند. سیستم مدیریت کسبیار معیارهای خلاقانهای در فرایند استخدامی دارد. |
![]() |
بعد از پر کردن فرم استخدام توسط فرد مراجعه کننده، فاکتورهایی را برای ارزیابی فرد مورد نظر در اختیار شما قرار میدهد تا بعد از استخدام خیالتان از بابت بازدهی بالای همکار جدید کاملا راحت باشد!
داشتن برنامه مدون برای تعیین اهداف کوتاه و بلند مدت شرکت: زمانی که مقصدی در نظر ندارید هر مسیری شما را به مقصد میرساند. اگر شما تعیین نکنید شرکت بعد از ده، پنج و یک سال در چه شرایطی باید باشد، هر کارمندی و هر روش کاری در شرکت شما عالی ارزیابی میشود. مثلا وقتی شما برنامهای در زمینه فروش و بازاریابی نداشته باشید، هر لیسانس بازرگانی گزینهای خوب برای استخدام است و هر بهانهای برای مشکلات موجود، موجه است! وقتی برنامه بازاریابی و فروش کسبیار را در اختیار یک لیسانس بازرگانی بگذارید و سوال کنید که آیا قادر است این برنامه را به صورت کامل اجرا کند، چارهای جز خیر گفتن و خداحافظی کردن و یا قبول و رساندن شرکت به اهداف آن نخواهد داشت. این فقط یکی از فرایندهای موفقیت شرکتها در سیستم مدیریت کسبیار است و در این شرح مختصر مجال ذکر تک تک آنها نیست.
تعیین رقابتیترین و بهترین لیست قیمت ممکن برای محصولات: در این مورد همین اندازه بگویم که کسبیار حتی در شرایطی که محصولی برای رقابت با محصول شما وجود ندارد باز هم فاکتور رقابت را در نظر خواهد گرفت تا با ظهور محصول رقیب، محصول شما میدان را خالی نکند. سوالات کسبیار را جواب دهید تا قیمت محصول شما را تعیین کند. به طور مثال در حال حاضر کسبیار هیچ رقیبی در ایران ندارد. در کشوری که یک ساعت مشاوره در موضوع مدیریت حداقل چندین میلیون تومان است. کسبیار قیمتی کاملا رقابتی برای خود تعیین کرده است!
داشتن سیاستی شفاف در اساسنامهها و قراردادهای اعطاء نمایندگی: اغلب شرکتهای ایرانی برای اعطاء نمایندگی از یک وکیل کمک میگیرند تا قراردادی را تهیه کند و با آن قرارداد نمایندگی شرکت را به شرکتی دیگر واگذار میکنند. تحقیقات نشان میدهد قراردادهایی که توسط یک وکیل تهیه میشود به نفع طرفی است که از وکیل کمک گرفته است. در بلند مدت نتیجه چنین قراردادهایی این میشود که نماینده عملا هیچ سودی عایدش نشده و اقدام به فسخ نمایندگی کند. قراردادهای اعطای نمایندگی کسبیار توسط وکلا تدوین شده و توسط بازاریابها اصلاح شدهاند تا کاملا یک سیاست برد برد را داشته باشند. همین روش در مورد اساسنامهها نیز صادق است. اساسنامههای کسبیار در هر شرایطی سیاست برد برد را حفظ میکنند. این قراردادها در عین حال که سود شرکت را تامین میکنند قادرند سود نماینده یا شریک را نیز تامین کنند تا ایشان در جهت پیشرفت شرکت گام بردارد. شرح کامل سیاست چنین قراردادهایی در این توضیح مختصر نمیگنجد.
بهبود سودآوری شرکت و جلوگیری از هزینههای بیمورد و رشد بدون کنترل آن: در این زمینه کسبیار تمرکز اصلی خود را روی بهبود سودآوری قرار داده است. کسبیار سیاستهایی را اجرا میکند تا از رشد بدون کنترل و بزرگ شدن منفی شرکت جلوگیری کند و باعث میشود شرکت فقط در مسیر اهداف خویش رشد مثبت داشته باشد. در فرمهای ارزیابی زمانی که رشد از حد معینی عبور کرد و کنترل شرکت را پایین آورد، کسبیار اقدام به برونسپاری قسمتی از کارهای شرکت میکند تا در بحرانهای اقتصادی شرکت باز هم در مسیر پیشرفت گام بردارد و از هزینههای بیمورد دور باشد. یکی از خریداران کسبیار بعد از دو روز استفاده از کسبیار نقل میکرد که با اجرای سیاست برونسپاری در هزینههای ماهانه شرکت یک میلیون و هشتصد هزار تومان صرفهجویی کرده است. کسبیار قراردادهای برونسپاری را هم داراست تا مدیر شرکت از این بابت خیالی آسوده داشته باشد. در این مورد بررسی دقیقتر اسناد مربوط به برونسپاری توصیه میشود.
دادن اعتماد به نفس به مدیر شرکت در امضاء قرارداد: نمونه قراردادهای فراوانی را میتوانید از طریق جستجو در اینترنت پیدا کنید، تمرکز خود را روی قراردادهایی بگذارید که یک شرکت میخواهد از وکیل کمک بگیرد. متوجه خواهید شد که امضاء کردن چنین قراردادهایی چه استرسی را میتواند تحمیل مدیر یک شرکت بکند. کسبیار در هر زمینهای نمونه قراردادهای لازم را دارد و مدیر شرکت در هیچ شرایطی، از جمله مسائل حقوقی، مجبور نیست تا قرارداد وکیلی را که شرکت قصد کمک گرفتن از او را دارد، امضاء کند. در مقابل، وکیل باید قرارداد شرکت را مطالعه، بررسی و امضاء کند. این قراردادها بصورتی طراحی و تنظیم شدهاند که در هر شرایط مصالح شرکت را تامین کنند و مدیر شرکت با اطمینان کامل بتواند از آنها استفاده کند.